Media berichten

Eerste prijs De Spotvogels in Hulhuizen

Eerste prijs De Spotvogels in Hulhuizen Naar aanleiding van een optreden in Bemmel vorig jaar kreeg Zangvereniging "De Spotvogels" veel verzoeken om op te treden of mee te doen aan korenfestivals in deze regio. Na een zorgvuldige selectie heeft de vereniging 3 verzoeken voor een korenfestival aangenomen. De eerste was op 3 mei in Gendt, met een deelname van 5 koren. Het werd, ondanks de regen, een gezellige dag met veel enthousiasme van alle koren. De Spotvogels kwam met een tweede welverdiende plaats naar huis. Op 24 mei ging men weer op weg naar Gelderland. Deze keer was de bestemming Hulhuizen. Een erg goed georganiseerd festival, waaraan wederom 5 koren deelnamen. Het weer zat deze keer mee en op een zonnige dag is de sfeer zo gemaakt. Al vanaf de eerste sessie werd het koor als favoriet aangewezen en toen ook het tweede optreden geweldig verliep, kon de beker De Spotvogels niet meer ontgaan.
In het juryrapport werden zij geprezen vanwege de zang, de frisse outfit, danspasjes, uitstraling en originaliteit. Volgens de toeschouwers had de jury de juiste winnaar gekozen. En dus staat de wisselbeker in Raamsdonksveer. Volgend jaar op Eerste Pinksterdag zullen De Spotvogels deze weer gaan verdedigen in Hulhuizen. Het volgend optreden is op 5 juli a.s. bij het korenfestival in Grave waaraan 32 koren deelnemen.

Bent u ook nieuwsgierig geworden en wilt u De Spotvogels ook zien optreden dan kan dat op 14 juli, want dan geven ze samen met de Koninklijke Harmonie De Eendracht een zomeravondconcert in winkelcentrum 't Anker in Raamsdonksveer op het terras van T & Espresso.

De Langstraat - Donderdag 4 Juni 2015

Zangvereniging De Spotvogels krijgt cheque

Tijdens een optreden van zangvereniging De Spotvogels uit Raamsdonksveer in Verzorgingshuis De Volckaert in Dongen kwamen er twee damen van de Rabobank een cheque van €125,-- overhandigen aan het koor.
De penningmeester, Ria Vos, nam deze met veel genoegen in ontvangst. Het was een cadeau dat extra welkom was daar de vereniging dit jaar nogal wat optredens heeft buiten de provincie en het vervoer, in verband met de afstand, steeds per bus geregeld moet worden. Deze extra bonus was dus meer dan welkom.

De middag in De Volckaert kreeg dus niet alleen voor de bewoners, die in groten getale aanwezig waren, een extra tintje, maar zeker ook voor de leden van de vereniging.
Het werd dus wederom een gezellige middag. Daarom hartelijk dank aan alle leden van de Rabobank, die een of meer stemmen op De Spotvogels hebben uitgebracht en natuurlijk de Rabobank, die deze actie mogelijk heeft gemaakt.

De Langstraat - Donderdag 28 Mei 2015

Zangvereniging De Spotvogels bestaat 12,5 jaar

De Spotvogels in 2014 Op 24 april is het 12,5 jaar geleden dat Zangvereniging De Spotvogels door een aantal enthousiaste mensen werd opgericht. Het koor is uitgegroeid tot een gezelligheidsvereniging. De evergreens die voornamelijk op het repertoire staan worden niet alleen gezongen in het Nederlands, maar ook Duits- en Engelstalige liedjes staan op het programma. Er wordt niet alleen opgetreden in de regionale bejaarden- en verzorgingshuizen, maar ook op festivals en op uitnodiging van andere koren. Zo zijn we in de loop van de jaren afgereisd naar het hoge noorden, waar we in Grou een niet onverdienstelijke 3e plaats behaalden bij een korenfestival.

Ook Grave, Pernis, Bemmel en Dordrecht zijn enkele plaatsen waar we uitgenodigd werden om deel te nemen aan festivals. Regemaltig zijn we te gast bij tehuizen in Raamsdonksveer, Oosterhout, Dongen, Tilburg en recentelijk nog in Waspik. In mei hebben de Spotvogels een drietal optredens, te weten: 3 mei korenfestival in Gendt, 7 mei in verpleeghuis De Volckaert in Dongen en 24 mei korenfestival in Hulhuizen.
In de pen zit ook nog een optreden met de Koninklijke Harmonie De Eendracht (14 juli) en het Schipperskoor Recht zo die Gaat, maar dat is later in het jaar.

Het jubileum wordt gevierd met alleen de leden, dit in de vorm van een gezellige middag en avond op 11 april bij café Kerkzicht. Dit is ook het afscheid van onze locatie, want jammer genoeg gaat Kerkzicht sluiten. We hebben altijd met veel plezier op donderdagavond gezongen bij Ellen en Peter en menig feestje gevierd, waarbij de gastvrijheid van dit horeca-stel altijd top was. Bedankt Ellen en Peter voor 10 gezellige en sfeervolle jaren. Gelukkig heeft Hubert Boelaars zijn locatie beschikbaar gesteld, zodat we gewoon verder kunnen repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur onder leiding van onze dirigent Gérard Holthuizen. Zangvereniging De Spotvogels onderscheidt zich als koor door het niet voor de hand liggende repertoire voor koren, door haar in het oog springende outfit (we wisselen regelmatig van kleuren in onze kleding) en door de bewegingen op de muziek en liedjes die we ten gehore brengen. Wil je graag zingen en heb je belangstelling voor een koor, dat niet alleen Nederlandse smartlappen zingt en ben je een sopraan of man, dan ben je vanaf 18 april van harte welkom om eens te komen kijken en luisteren van 20.00 uur tot 22.00 uur in café Boelaars, Keizersdijk of kijk op www.despotvogels.nl.

De Langstraat - Donderdag 2 April 2015

Herdenking 70 jaar bevrijding

Rood-wit-blauwe vlaggen wapperen in de wind, mensen stonden zij aan zij in de straten en militairen die te voet of per legervoertuig van de Lambertuskerk in Raamsdonks naar de Rembrandtlaan in Raamsdonksveer gingen. De gemeente Geertruidenberg ging afgelopen weekend zeventig jaar terug in de tijd. Op 31 oktober 1944 werden Raamsdonk en Raamsdonksveer bevrijd, 5 november volgde Geertruidenberg. Op meerdere manieren werd daar bij stilgestaan, met de bevrijdingsoptocht als groot hoogtepunt.

De Spotvogels verkleed in kleding uit de oorlogsjaren. In de stralende zon ging de doedelzakband voorop door de straten richting de Rembrandtlaan. Achter de band kwamen lopende militairen en militairen per motor, jeep of ziekenwagen. En er was een tank. In de Julianalaan kon een kleine jongen niet wachten tot de tank er zou zijn. "Papa. Ik heb het weer gehoord hoor. Er komt een tank aan. Een tank die door onze straat gaat rijden." En weg was hij weer. Net als veel anderen terug naar de kant van de weg, wachten op 'onze bevrijders'. Zwaaiend naar de mensen langs de kant, die in grote getale aanwezig waren, en chocola uitdelend legden de militairen de route af. Tijdens de tocht sloten meer en meer mensen aan. "Dit is wel indrukwekkend", was de meest gehoorde reactie langs de kant, waar op sommige plekken meerdere rijen achter elkaar stonden.

Veers Erfgoed had naast de bevrijdingsoptocht zaterdag nog een heel programma in elkaar gezet, met verschillende live optredens in een tent. Zo zongen de koren Sxingere, Het schipperskoor en de Spotvogels. Harmonie De Eendracht speelde muziek, net als Coktail4Three en de Andrew Sisters. Harry van Avendonk sloot de avond af met de Last Post.

De Langstraat - Donderdag 6 November 2014

Zangvereniging 'De Spotvogels' ontvangt 2 cheques van de Rabobank

Rabobank Amerstreek steunt verenigingen met een financiële bijdrage via het "Stroomversnellingsfonds" en de "Clubkas Campagne".

Mevrouw Kuijten reikt de cheques uit Op 15 mei j.l. werd zangvereniging de "De Spotvogels" aangenaam verrast met een bezoek van mevrouw Wendy Kuijten van de Rabobank. Tijdens het optreden van het koor in Zorgcentrum Rivierzicht werd door mevrouw Kuijten twee cheques overhandigd aan het bestuur, een van het "Stroomversnellingsfonds" ter waarde van € 1500,-- en een van de "Clubkas Campagne" voor een bedrag van € 171,--. De "Clubkas Campagne" is een nieuw initiatief van de Rabobank, waarbij de leden van de bank kunnen stemmen op hun favoriete club of vereniging. De Spotvogels hadden hoognodig uitbreiding van hun apparatuur nodig in de vorm van geluidsboxen en een laptop om de muziekbanden af te spelen. Op 15 mei konden de bewoners van "Rivierzicht" hiervan al profiteren, de sfeer zat er weer goed in. De mensen genoten en zongen de bekende liedjes uit volle borst mee, ook mevrouw Kuijten Het koor De Spotvogels vond het zo gezellig dat ze de hele sessie bleef luisteren. De meimaand was een drukke maand voor het koor want buiten de repetities waren er ook 3 optredens, t.w.: 7 mei Zorgcentrum Oosterheem in Oosterhout in opdracht van ROZO (Ziekenomroep Oosterhout). 15 mei Rivierzicht Raamsdonksveer en 24 mei op een korenfestival in Pernis. Dankzij de giften van de Rabobank hebben wij vele mensen weer een fijne middag, avond en dag kunnen bezorgen. Alle mensen die via de Clubkas Campagne op de Spotvogels hebben gestemd, willen wij hartelijk danken en natuurlijk grote dank aan de Rabobank voor de gulle gave.

De Langstraat - Donderdag 29 Mei 2014


Zangvereniging "De Spotvogels"

Tevreden gezichten na de opname Donderdagavond 10 april j.l. was er in café Kerkzicht geen repetitie voor De Spotvogels, want na veel en intensief geoefend te hebben, onder de bezielende leiding van de nieuwe, jonge dirigent Daan, toog het hele gezelschap naar Nieuwendijk, waar bij Recording Studio AVM van Arjan van Maastricht een aantal songs werden opgenomen. Dat dit niet even een liedje inzingen was, hebben de koorleden aan den lijve ondervonden. Heel de avond was het herhalen en "nog een keer" en "dat stukje kan nog beter", totdat de zeer muzikale dirigent tevreden was. Nu moet er uiteraard nog een cd bewerkt en geperst worden. het is een tijdje stil geweest bij de Spotvogels, dit in verband met de wisseling van dirigent, maar onder leiding van de jonge dirigent Daan is er een nieuwe weg ingeslagen. Op professionele wijze leidt hij het koor om meerstemmig de klassieke evergreens in een toch wat moderner jasje te steken. Een greep uit de nieuwe liedjes zijn o.a.: The lion sleeps tonight, Bye bye love, Brabant, Little thing called love etc., deze worden vol overgave aangeleerd en geoefend en toegevoegd aan het bestaande repertoire. De Spotvogels zitten weer volop in de lift en in mei zijn er weer diverse optredens, n.l.: Woensdagmiddag7 mei van 14.00 - 16.00 uur in Zorgcentrum Oosterheem in Oosterhout vanwege het jubileum van Radio Ziekenomroep Oosterhout.
Donderdagavond 15 mei in Zorgcentrum rivierzicht te Raamsdonksveer van 19.00 - 20.45 uur. Zaterdag 24 mei bij het Korenfestival in Pernis. Wij hopen u een keer te ontmoeten bij een van onze optredens.

De Langstraat - Donderdag 17 April 2014